Deze vraag beantwoorden wij heel specifiek voor ons systeem "SolvisMax". Dit systeem is voor een één- en tweegezinswoning momenteel het beste systeem op de markt, zoals vele testen steeds weer bewijzen. Aangezien men het maximum uit de zon wil halen heeft men meestal de neiging om de installatie te gaan overdimensioneren. Wie echter een goede verwarmingsondersteunende installatie wil, die een hoge opbrengst per vierkante meter genereert, zal zich eerder een middelgrote installatie laten installeren. Er gelden volgende richtwaarden voor een individuele bepaling van de collectoroppervlakte indien men kiest voor vlakke collectoren:

     * Kleinere installaties waarbij het zwaartepunt ligt bij de solar warmwaterverwarming en het gebruik van de solar restwarmte voor ruimteverwarming: 2.0 tot 3.0 m² per persoon.

     * Grotere installatie's met een nagenoeg gans jaar solar drinkwater verwarming en een zeer goede verwarmingsondersteuning: 3.0 tot 4.0 m² per persoon.

Voor vacuum collectoren verminderd men deze oppervlakte met ong. 20% (door de meeropbrengst)

De inhoud van de combiboiler wordt berekend volgens de collector oppervlakte met een factor van ong. 60 liter per vierkante meter vlakke collector en ong. 70 liter bij vacuumbuis collectoren. Zo bekomt men voor bvb een drie persoons huishouden een collector oppervlakte van 9m²(3m² per persoon) en een SolvisMax bufferinhoud van ongeveer 650 liter.

Kleinere installaties in een eengezinswoning met 2 of 3 personen beginnen bij een SolvisMax grootte van ong. 350 liter bufferinhoud en een collector oppervlakte van bvb 5m². De grootste SolvisMax installaties worden met de grootst mogelijke collector oppervlakte (14m²) uitgerust. Bij deze installaties maakt men gebruik van de SolvisMax buffertank met 750 liter inhoud.

Opmerking: Wanneer men voor een 12 of 14 m² grootte installatie kiest bij een 1 of 2-persoons huishouden zal men van deze installatie geen noemenswaardige meeropbrengst hebben vanaf Juni tot Augustus. Aangezien de warm water afname van slechts 1 of 2 personen zeer gering is ten aanzien van de hoge warmte opbrengst in de zomer, tenzij men het zwembad ook verwarmd.

Last but not least, een zonne-installatie vraagt een serieuze start investering. Wie momenteel niet veel wil of kan investeren, is met de SolvisMax Pur goed bediend. Aangezien de SolvisMax ook zonder zonne-installatie de beste stookketel is.

De voordelen van een in de buffer geintegreerde brander zijn de hoge condensatie benutting en de hygienische drinkwaterverwarming met het gepatenteerd doorstroomprincipe.

En stiftung warentest bevestigd: Jaarrendement inclusief warm waterbereiding 106%.

Vergelijkt u rustig.