Kwaliteits zekerheid in bestaande gebouwen

Kwaliteit beheersing door middel van continue procesverbetering

Aangezien de energetische en hygiënische overgedimensioneerde drinkwaterinstallaties zich bijna uitsluitend in bestaande gebouwen bevinden, opent dit perspectieven voor architecten, studieburo's en installateurs aangezien er hier nog een zeer interessant marktgebied open ligt.

De anti legionella wetgeving in België betreffende de hygiene in deze bestaande gebouwen dateerd reeds van 2007 en nog steeds voldoen veel van deze gebouwen nog niet aan de wettelijke bepalingen.

In plaats van een selectieve aanpak is een juiste procedure hier aangewezen, met een strategische aanpak van de installatie en met de mogelijkheid voor een continue proces verbetering:

 
 
  • De analyse van de verbruiksgegevens is de essentiële vereiste om zowel de verschillende actiepunten te bepalen, alsook om de respectievelijke dringende maatregelen te nemen.
  • De integrale planning met verbruiksstrategie zal vanuit uit een economisch oogpunt en rekening houdend met de technische aspecten ondanks de geleidelijke aanpak zorgen dat een holistische benadering wordt gehandhaafd.
  • De installatie met een verduidelijking van de verschillende onderdelen,is bijvoorbeeld bij appartementcomplexen bijzonder belangrijk, aangezien de montage bestaat uit diverse voorgemonteerde bouwgroepen die ervoor zorgen dat de lokale implementatie gerealiseerd kan worden zonder grote onderbrekingen.  
  • De systeem optimalisatie door permanente monitoring is de logische voortzetting van de proces optimalisatie - ook gezien het aspect van mogelijke veranderingen in verbruiksgewoonten of mogelijk andere bestemming van het gebouw. De "learning curve" voor de toekomst van het project zal aldus verhogen.